finska-svenska översättning av leima

  • stämpelenDen stämpel som vidlåder psykiskt sjuka bidrar till ett förtryck som kan jämföras med den dåvarande regimen i Östtyskland.Mielenterveyden häiriöihin liittyvä häpeän leima on yhtä lannistava järjestelmä kuin entinen Itä-Saksa. Ingen stämpel eller fläck från kolonialismens dagar hindrar dem; de kan exploatera naturtillgångar i Afrika, och det kommer de att göra.Koska Kiinaa ei rasita mikään kolonialismin tahra tai leima, se voi hyödyntää Afrikan luonnonvaroja ja niin se tekeekin. Allmänheten har getts intrycket att om en bestämmelse har en FSA-stämpel på sig kan den inte vara felaktig.Suuren yleisön on annettu ymmärtää, että jos säännöksessä on FSA:n leima, se ei voi mennä vikaan.
  • beteckningenU är den kemiska beteckningen för grundämnet uran.För att lösa problemet med kastvinkeln inför vi beteckningar för de inblandade storheterna: α låter vi vara vinkeln, v får vara ursprungshastigheten, m massan på föremålet och...Symbolen V bildat med pekfingrar och långfinger utgör en beteckning för seger.
  • etikettenMen jag accepterar inte den etiketten för det här betänkandet. Essensen av det här betänkandet är nämligen en rationell rekommendation, en utvärdering.En kuitenkaan hyväksy, että tähän mietintöön lyödään samanlainen leima, sillä sen ytimenä on järkiperäinen suositus, arviointi. etiketten stod det att vinet kom från Sydafrika.Att det är etikett att hålla kniven i höger och gaffeln i vänster hand innebär inte att det är absolut fel att hålla omvänt.
  • prägelen

Definition av leima

  • musteeseen kastetulla muotilla painettu jälki; voidaan käyttää mm. varmentamaan asiakirjan alkuperäisyyttä tai koristeena

Exempel

  • Eskolla on epäonnistujan leima, koska hän mokasi ensimmäisen projektinsa niin pahasti.
  • käyttää leimalla
  • Autoa myydessä tuore leima voi olla myyntivaltti. (aamulehti.fi

Populära sökningar

De största ordböckerna

OrdbokPro.se

OrdbokPro.se är en helt gratis Internet ordbok. Miljontals översättningar på över 20 olika språk.

Användarvillkor   Cookies   Kontakt oss

In EnglishAuf DeutschEn españolSuomeksiEestikeelne

Mindmax
Innehåll är baserad på Wiktionarys artiklar.
Innehåll är tillgänglig under Creative Commons Attribution-ShareAlike.
© 2004-2022 OrdbokPro.se